Genvejstaster i SLS

I denne vejledning kan du se hvordan du kan bruge forskellige ”midler”, når du arbejder i SLS, eksempelvis mus og genvejstaster.

Brugergrænseflade i SLS er windows-baseret, hvilket bl.a. betyder, at du kan arbejde dig rundt i systemet

• med din mus,
  • ved at dobbeltklikke og/eller
  • ved at bruge (funktions-)genvejstaster

ligesom du kan have flere vinduer åbne på én og samme tid.

Her kan du se de genvejstaster som vi vurderer du vil få meget brug for når du arbejder i SLS. Du bruger ”CTRL” sammen med et bogstav:

Funktion Genvejstast Beskrivelse
Gem Ctrl + S
Hovedmenu Ctrl + M Åbner hovedmenuen
Øvrige dele af LNR Ctrl + I

Åbner mulighed for i et indrapporteringsvindue at komme direkte til et andet

Klip Ctrl + X ”Klip” flytter markeret tekst til udklipsholderen for derefter at sætte det ind i et andet felt.
Kopier Ctrl + C ”Kopier” flytter markeret tekst til udklipsholderen for derefter at sætte det ind i et andet felt.
Sæt ind Ctrl + V ”Sæt ind” flytter fra udklipsholderen og indsætter.
Udskriv Ctrl + P ”Udskriv” sætter udskrivning af forekomster i listen i gang – på lokal printer.

Alle steder i systemet kan du bruge ”ALT” + ”understreget bogstav”. Her kan du se et eksempel hvor du via ”Ansættelsesforhold” med ”Alt + O” – kommer frem til ”Overenskomstlisten”:

Hvis du ikke kan se de understregede bogstaver, kan du trykke på ALT-knappen, så vil understregningerne blive vist. I nogle situationer behøver du kun at taste ALT-knappen første gang, fx ALT + H + O