SAM gør klar til ny persondataforordning

26-10-2017
Statens Administration Løn Regnskab Refusion

I Statens Administration er vi i fuld gang med et projekt, som skal forberede os til EU´s persondataforordning. Det omfatter blandt andet skabeloner til databehandleraftaler.

Statens Administration er i tæt samarbejde med de øvrige styrelser i Finansministeriet ved at forberede sig til de nye databeskyttelsesregler i EU’s persondataforordning, som den 25. maj 2018 afløser den nuværende persondatalov. Projektet omfatter blandt andet udarbejdelse af skabeloner til databehandleraftaler.

I starten af 2018 vil vi udsende skabeloner til alle vores kunder og foreslår, at skabelonerne danner grundlag for de nye databehandleraftaler, der skal indgås mellem jer som kunde og dataansvarlig og Statens Administration som databehandler.

Projektet i Statens Administration vedrørende den nye persondataforordning omfatter ud over databehandleraftaler desuden: Kortlægning af behandlingsaktiviteter, Gap-analyse, de registreredes rettigheder, behandlingssikkerhed, behandlingshjemmel, konsekvensanalyser, databeskyttelse gennem design og standardindstillinger, behandlingsprincipper og persondatapolitik.

Har I spørgsmål til ovenstående er I meget velkomne til at kontakte Informationssikkerhedskonsulent Henrik Johannes Rask via e-mail:

Læs mere om de nye regler om beskyttelse af personoplysninger på Datatilsynets hjemmeside:
Generel informationspjece om databeskyttelsesforordningen