Problemer med betalinger gennem Danske Bank/KMD

11-08-2017
Statens Administration Løn Regnskab

Der har været problemer med betaling gennem Danske Bank/KMD, hvilket kan betyde overskredne betalingsfrister for en række bogføringskredse.

Der har i perioden 1. august til 3. august været problemer med betalinger gennem Danske Bank/KMD. Fejlen er nu løst af Danske Bank/KMD, men Statens Administration har fortsat udfordringer som følge af fejlen. Det betyder, at betalingsfristen i nogle tilfælde kan blive overskredet for en række bogføringskredse.

Betalinger fra udbetalingskontoen, hvor det er konto-til-konto-betalinger, havner på KUB-kontoen, hvorefter de behandles efter den gældende procedure.

FIK-betalingerne er også berørt og skal i mange tilfælde oprettes på ny. Ved betalinger som er behandlet i perioden, men sat til forfald ud i fremtiden, opdages fejlen endvidere først ved forfald.

Statens Administration gør naturligvis, hvad der er muligt for at begrænse komplikationerne efter fejlen i banken, men det vil desværre føre til længere betalingstider i en periode på op til halvanden måned.