Ny ordning giver ret til tidlig refusion for sygefravær grundet Covid-19

17-12-2021
Statens Administration Refusion

Folketinget har vedtaget ny lovgivning med virkning fra den 16. december 2021, der giver udvidet mulighed for at søge tidlig refusion som følge af sygefravær grundet Covid-19. Vi anbefaler vores kunder at benytte denne mulighed.

Covid-19 – vigtig information

Folketinget har den 9. december 2021 vedtaget ændring af lov om sygedagpenge og barselsloven. I perioden fra den 23. november 2021 til 28. februar 2022 er det muligt at søge om refusion fra første sygedag, når medarbejder:

  • er dokumenteret smittet med Covid-19
  • skal i selvisolation efter sundhedsmyndighedernes anbefaling, fordi de er i nær kontakt, og medarbejderen ikke kan arbejde hjemmefra.

Læs mere om ordningen på Virk.dk under NemRefusion – Refusion af sygedagpenge

For at Statens Administration kan søge den korrekte refusion til jer, bedes I være opmærksomme på følgende:

For kunder, der benytter vores blanketløsning

I bedes udfylde bemærkningsfeltet med enten ”Covid-19-smittet ” eller ”Covid-19 nær kontakt isolation”, når I indsender blanketter.

For kunder, der har mTime-aftale med Statens Administration

Vi anbefaler, at I opretter en yderligere tidskonto ”Covid-19 nær kontakt isolation”, som supplement til tidskontoen "Covid19-smittet", således I fremadrettet har to tidskonti relateret til Covid-19. Herved kan vi skelne, hvilken refusionsordning vi skal søge på vegne af. Alternativet til en ny tidskonto kan være, at I indsender en supplerende e-mail for hver refusionssag, hvor I beskriver, at søgningen skal ændres til ”Covid-19 nær kontakt isolation”.

Har I spørgsmål, kan I altid kontakte os.

Find jeres kontaktperson her