Aalborg Universitet og Statens Administration samarbejder om at udvikle robotter

04-07-2019
Statens Administration Robotter

Der skal udvikles to forskellige robotter, der skal assistere medarbejderne på Aalborg Universitet med journalisering og administration af brugerprofiler.

Aalborg Universitet er, ligesom mange andre institutioner, ved at tage de første skridt ud i automatisering ved hjælp af software-robotter. De er derfor i gang med et pilot-projekt på RPA, og henvendte sig i den forbindelse til Statens Administration for at se, hvilken assistance vi kan tilbyde.

Det er foreløbig blevet til en aftale om at udvikle to robotter, hvor den ene skal sikre journalisering af indscannet materiale i ESDH og den anden løbende skal håndtere administration af brugerprofiler.

Det er et rigtig spændende projekt for begge parter, og vi kan i Statens Administration se mange ligheder med den rejse, vi selv begyndte på for over 3 år siden. Med udspring i vores egne erfaringer, kan vi hjælpe AAU med at undgå de værste faldgrupper og reducere udviklingstiden på den enkelte robot. Ud over at levere nogle velfungerende robotter, er vores mål også at hjælpe universitetet med generelt at få succes med introduktionen af RPA i organisationen.

Vi tror på, at succes for andre parter i den offentlige sektor også er en styrke for Statens Administration og vi vil gerne være med til at fremme et stærkt RPA-netværk på tværs af statslige, regionale, kommunale og selvejende institutioner – ikke mindst i Nordjylland, hvor vi er baseret.